Despre cure de slăbire de până la 10 kg rapid

Despre cure de slăbire de până la 10 kg rapid. Avantaje și dezavantaje. De ce nu funcționează pentru toată lumea

Sunt momente din viață și perioade din an în care cu toții sperăm să pierdem sau să eliminăm în timp record câteva kilograme. Și ne dorim să fim un pic mai cumpătați în ceea ce privește alimentația și stilul de viață. Cum în privința trecutului nu mai este nimic de făcut, ideal este să ne focalizăm pe prezent și să facem pași în direcția potrivită (inclusiv atunci când vine vorba despre procesul de a slăbi). Astfel, pentru că majoritatea persoanelor își doresc rezultate rapide în slăbire, poate apărea în minte ideea că doar apelarea la o cură de slăbire rapidă poate fi unica soluție la îndemână. 

Cum variantele disponibile la ora actuală includ diete pentru slăbit 10 kg într-o săptămână, diete de slăbire rapidă, diete pentru slăbit burta, diete pentru a slăbi un kg pe zi, diete pentru cei care vor să slăbeasca 10 sau 20 de kg, aș vrea să fac un pic de lumină în ceea ce privește acest tip de diete pentru a vă ajuta să luați decizia corectă, în cunoștință de cauză, atunci când vă hotărâți că este momentul să slăbiți. Pentru că fiecare persoană, în funcție de metabolism și starea de sănătate, reacționează diferit la un anumit regim, toate variantele de mai sus vin cu avantaje, dar mai ales cu dezavantaje. 

De aceea, pentru a vă oferi un mic sprijin în alegere, m-am gândit să trecem în revistă care sunt dietele pentru slăbire rapidă cunoscute, care sunt avantajele și dezavantajele, de ce ele nu funcționează pentru toată lumea și care e abordarea metodei mele de slăbit, Psiho-Dieta, pentru o slăbire rapidă, sănătoasă și, mai ales, fără stres. 

Care sunt dietele care ajută la slăbire rapidă?

Oricare dintre dietele cunoscute și enumerate mai jos pot fi folosite pentru a slăbi în timp redus. Ele sunt eficiente pentru unii și absolut nesănătoase pentru alții. Și, dacă ți-ai propus rezultate spectaculoase, este bine ca mai înainte de a trece la fapte să vezi care este starea ta de sănătate și să soliciți consultația unui nutriționist.

Înainte de toate, să definim ”slăbire rapidă” pornind de la așteptări

Când vine vorba despre slăbit rapid, așteptările sunt ca toate kilogramele cumulate în luni sau chiar ani să fie date jos în 3, 4 zile, maxim o săptămână. Nu este realist să slăbești într-un timp atât de scurt un număr atât de mare de kg și nici sănătos, ținând cont de faptul că, poate, ai cărat cu tine timp de 10-15 ani un număr mare de kilograme. O slăbire rapidă înseamnă un timp redus de scădere a kilogramelor, raportat la greutate și chiar la timpul în care ele au fost cumulate. 

Dietele de mai jos au efecte în timp relativ scurt, fără a promite, totuși, slăbirea a 10 kg într-o săptămână. Curele de mai jos au avantaje și dezavantaje, multe dintre ele fiind de ordin psihologic.  

Prin prisma experienței mele de peste 10 ani în domeniul nutriției și în lucrul cu mii de persoane am văzut exact ce funcționează și ce nu și, astfel, am creat Psiho-Dieta, o dietă fără stres, care te ajută să slăbești până la 10 kg într-un program de 8 săptămâni. Psiho-Dieta este dieta, mai bine zis metoda, care te îndreaptă spre un nou stil de viață sănătos și care, pe lângă faptul că îți pune la dispoziție un plan alimentar foarte bine construit în jurului obiectivului de a slăbi sănătos prin arderea grăsimilor corporale, te și antrenează mental și emoțional pentru procesul de slăbire și menținere ulterioară. 

1. Dieta cu sucuri

Sunt cunoscută pentru apetența mea pentru sucuri prin intermediul Rawcoco și cartea mea “Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentația zilnică. Pas cu pas”

Dieta cu sucuri este un regim punctual bazat doar pe consumul de sucuri din verdețuri, legume și fructe și un detox de câteva zile în care corpul primește un repaos digestiv și o infuzie de vitamine, minerale și enzime.

Este benefică pentru sănătate pentru că accelerează metabolismul și redirecționează energia corpului către alte procese decât cel de digestie (asimilare nutrienți, hrănire celulară, eliminarea toxinelor și a reziduurilor din corp), iar ca efect colateral benefic există și acela de slăbire a unui număr de kilograme. Însă scopul unei cure de detox este regenerarea internă și nu procesul de slăbire. Ea poate fi ținută 3-7 zile, iar rezultatele sunt remarcabile, inclusiv pentru îmbunătățirea aspectului pielii. 

Avantaje:

Avantajele pentru siluetă și sănătate sunt majore. 

Detoxifierea este o metodă pe care o recomand, fiind o formă de a accelera metabolismul și de a mineraliza organismul. În același timp, prin repaosul digestiv, corpul se poate vindeca, curele de sucuri fiind recomandate de mulți terapeuți în medicina alternativă.

Dezavantaje:

Dezavantajele sunt mai degrabă legate de obiceiuri de consum și mentalitate și se manifestă diferit la fiecare, în funcție de deschiderea de a ține o astfel de cură. Sucurile, la scară mare, nu pot fi asociate unei mese de sine stătătoare, iar cei care încep cure cu sucuri de multe ori tind să introducă și mese cu hrană solidă. Atunci apare un extra-aport caloric și îngrășarea, în cazul în care asocierile nu sunt potrivite. 

2. Dieta Ketogenică

Regimul de slăbit include alimente sărace în carbohidrați și zahăr, dar bogate în grăsimi bune. Dieta este mult discutată, ca mare parte a lucrurilor care propun o nouă abordare, diferită de ceea ce se propunea anterior. 

De fapt, o parte a beneficiilor și slăbirii rapide aduse de Psiho-Dietă este oferită tocmai de conducerea controlată a corpului în cetoza nutrițională pentru a deveni o mașină de ars grăsimi. Procesul gradual de inducere a cetozei nutriționale în cadrul programului Psiho-Dieta este sprijinit de alimentele sănătoase, care au capacitatea de a conduce corpul în acest proces.

Avantaje: 

Beneficiile sunt multiple. De la slăbirea rapidă, la un aport de grăsimi bune, la scăderea candida albicans – toate contribuie la starea de bine.

Un avantaj senzațional, dincolo de slăbirea efectivă, este claritatea minții și o stare de continuă sațietate. Nu mai simți nevoia să mănânci, astfel slăbesti ușor, fără a simți presiune. 

Pe de altă parte, scoțând zahărul din alimentație, te eliberezi de o dependență despre care se vorbește mai puțin. În cetoză, vei descoperi un alt tip de energie, constantă, care contribuie la echilibrul corpului tău. 

Este important de menționat aici faptul că atât mâncatul compulsiv, cât și poftele de dulce au nevoie de susținere suplimentară, deoarece acțiunea doar la nivel chimic (adică ceea ce alegem să consumăm) nu este suficientă. Iar procesul de Psiho-Dietă se concentrează tocmai pe aceste aspecte.

Dezavantaje: 

Din nou, dezavantajele țin de credințe și limitări personale. Majoritatea clienților mei, care află despre cetoză, afirmă că ei asociază grăsimea din alimentație cu îngrășarea, de aceea poate fi un pic provocator pentru ei să înceapă o astfel de dietă. În plus, există percepția că grăsimile în mâncare sunt rele, când adevărul este că avem nevoie de grăsime. Știați că creierul are nevoie de grăsimi pentru a funcționa?

 3. Dieta Paleo

După cum îi spune și numele, este o dietă bazată pe alimente pe care le mâncau strămoșii noștri, respectiv carne, nuci, fructe, legume, fără carbohidrați sau mâncăruri procesate. 

Avantaje: 

Este o dietă bine tolerată de corp și eficientă, fiind, într-un fel, existentă în ADN-ul ancestral. 

Dezavantaje: 

Barierele sunt mentale în primul rând, legate de consumul de produse crude, în special carne. În plus, viața modernă oferă multe tentații de mâncăruri preparate și procesate. 

4 . Dieta mediteraneană

Este o dietă bazată pe alimente folosite în bucătăria mediteraneană, respectiv pește, fructe de mare, legume, fructe, semințe. Carnea roșie este permisă în mod excepțional.

Avantaje:

Este o dietă sănătoasă, mai ales pentru localnicii din zona mediteraneană, aceștia fiind foarte longevivi. 

Dezavantaje:

Produsele de origine mediteraneană ajung în România sub formă procesată sau congelată, iar efectul nu mai este același. În plus, în această regiune, oamenii au alte fructe și alimente locale bine tolerate de corp. 

5. Dieta frutariană

Este o dietă de slăbit bazată doar pe consumul de fructe. Este un regim destul de limitat și este foarte greu de suportat de multe persoane.

Avantaje: 

Un aport mare de nutrienți, dacă fructele sunt ecologice, iar dieta e pe termen scurt. 

Dezavantaje:

Pe termen lung, apare un dezechilibru de minerale, nutrienți, grăsimi și proteine în corp. În plus, aportul mare de fructoză poate conduce spre îngrășare sau chiar afecțiuni ale pancreasului. 

6. Dieta Master Cleanse

Este un regim destul de dur, în care se consumă doar un suc de lamâi, piper, sirop de arțar și apă. Cantitatea recomandată este împărțită în 6-10 porții pe zi.

Avatanje:

Un aparent avantaj este slăbirea rapidă. De fapt, nu e niciun avantaj, slăbirea e cu efect de yo-yo, urmând îngrășarea cu un număr mai mare de kg. 

Dezavantaje:

Întregul corp are de suferit, inclusiv psihicul, fiind un regim strict și aspru. Tot ce consumi este o limonadă dulce iute. La finalul curei ești slăbit, fără energie, iar piperul cayene poate afecta stomacul. 

7. Dieta Okinawa

Denumită astfel de la localitatea japoneză în care trăiesc cei mai longevivi oameni de pe pământ, dieta presupune reducerea cantității zilnice de mâncare cu 10 până la 40%. Produsele alimentare recomandate sunt cele specifice bucătăriei japoneze, respectiv pește, orez, cartofi, paste, legume, iaurt degresat, alge, castravete, andive, dovleci, portocale, banane, mere etc.

Avantaje: 

Avantajul este că slăbești, iar alimentele sunt relativ echilibrate în acest regim. 

Dezavantaje:

Toate curele de slăbire care implică numărarea caloriilor sau reducerea porțiilor aduc frustrare și sunt greu de ținut. Cu atât mai mult într-o societate înconjurată de mâncare din abundentă. 

8. Dieta Dukan

Această dietă urmărește reducerea aportului de calorii și recomandă consumul de carne slabă și lactate degresate, majoritatea proteine. 

Avatantaje:

Dacă te ții de dietă ca la carte, slăbești. 

Dezavantaje:

În primul rând, este o dietă frustrantă prin alegerea alimentelor și limitarea aportului caloric. Apoi, prin consumul mare de proteine, apare presiune asupra corpului, în special asupra rinichilor. 

9. Dieta Atkins

Acest regim de slăbire reduce consumul de carbohidrați și recomandă consumul de proteine și grăsimi. 

Avantaje:

Este o cură de slăbire care dă roade rapid. 

Dezavantaje:

Similar altor diete, psihicul este primul care suferă prin limitarea tipului de alimente. Dacă nu e abordată cu mentalitatea adecvată, o poți ține doar o perioadă scurtă. 

10. Dieta Pegan

Pegan este o dietă care încurajează consumul de legume, fructe, ouă și carne slabă, precum peștele și pasărea, în cantități mici, fără lactate.

Avantaje:

Este o dietă cu aport caloric redus, așadar se poate slăbi datorită acesteia, dacă alimentele sunt combinate corect. 

Dezavantaje:

Este o dietă limitativă, care creează disconfort. În cazul în care tipurile alimentare nu sunt combinate adecvat, poate crea efecte inverse. Și, ca orice cură cu aport caloric redus, poate duce la efect de yo-yo. 

***

Acestea sunt, în linii foarte mari, principalele cure de slăbire la modă. Dacă sunt urmate conform recomandărilor, ele pot asigura pierderea în greutate. Însă, cele mai multe dintre ele, prin lipsa de varietate și absența unor alimente de bază esențiale, pot antrena și unele probleme de sănătate.

De ce ce nu e realist să slăbești 10 kg rapid?

Întotdeauna, ce este prea mult și prea repede, afectează metabolismul și funcționarea întregului organism, iar credințele limitative asupra mâncării sunt primele care acționează în orice dietă. De aceea, chiar dacă o metodă este testată și dă rezultatele dorite, ea nu este recomandată în multe cazuri. 

Pentru a obține o slăbire sănătoasă este nevoie, în primul rând, de o relație sănătoasă cu mâncarea. Acest lucru se face prin:

  • alegerea unei soluții echilibrate, bazată pe consumul tuturor alimentelor și nutrienților de bază;
  • un psihic echilibrat;
  • perseverență și răbdare;
  • păstrarea obiceiurilor sănătoase și după obținerea slăbirii dorite.

Pentru a evita îmbolnăvirea sistemului digestiv, rinichilor, inimii, ficatului, colonului, scăderea imunității, depresia și oboseala cronică, trebuie căutat un regim de slăbire mai puțin dur și restrictiv, cu rezultate mai puțin promițătoare, într-un timp așa de scurt.

Nu există dietă de slăbit 10 kg într-o săptămână sau cură de slăbire rapidă care să nu aibă efecte negative pe termen scurt, mediu și chiar lung. Dacă găsești soluția pentru „vreau să slăbesc 20 de kg” și ea îți promite rezultate într-un timp record, mai gândește-te puțin cât de realist e și setează-ți așteptări realiste. Sănătatea ta generală este mult mai importantă decât câteva kilograme în minus.

Nutriționiștii, inclusiv eu, susțin slăbirea sănătoasă și alegerea unui regim de pierdere în greutate echilibrat, realist și în timp.

Ce vă recomand eu, ca expert în nutriție?

Eu sunt Anca Alungulesei și am creat PSIHO-DIETA pentru a veni în ajutorul vostru. Aceasta este o metodă integrativă de slăbit și menținere a greutății corporale, ce apelează la un regim echilibrat, mai puțin restrictiv, ce dă rezultate pe viață. Acest lucru se întâmplă pentru că primul lucru asupra căruia lucrăm în cadrul programului de Psiho-Dietă este acela de înțelegere și de schimbare a relației tale cu mâncarea. 

Dieta aceasta este rezultatul a peste 10 ani de studii și practică, în care am adunat și sintetizat informații esențiale și relevante pentru a obține un program echilibrat și sănătos de slăbire. Am cercetat, folosit și adaptat nenumărate tehnici și metode, alegându-le pe cele care au funcționat și au dat cele mai bune rezultate. 

De ce Psiho-Dieta?

Psiho-Dieta este un model de dietă care poate fi adaptat fiecărei persoane în parte și care, dacă este aplicat conform programului de 8 săptămâni, nu dă greș.

De aceea, dacă-ți dorești să slăbești și să menții rezultatele obținute, rezolvarea nu se află într-o cură de slăbire miraculoasă. Soluția constă în schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase cu cele alimentare sănătoase și păstrarea lor pe tot parcursul vieții. Acesta este scopul Psiho-Dietei.

De ce nu funcționează curele miraculoase? Așteptările tale versus setarea ta mentală

Dacă ești stresat, cu psihicul la pământ, nemâncat și istovit, nu vei putea niciodată să susții eforturile de a slăbi și a duce un program de pierdere în greutate până la capăt.

Succesul unei cure de slăbire este garantat doar în momentul în care înțelegi că ea nu este o intervenție de șoc, ci o alegere în care înveți să elimini un stil de viață nefuncțional și optezi pentru unul sănătos.

Această metodă de slăbire este de fapt un stil de viață care îți aduce beneficii: 

  • îmbunătățește nivelul de energie;
  • scăderea în greutate nu mai este o provocare, greutatea reglându-se în mod automat, fără efort;
  • rezultatele obținute se mențin;
  • mâncarea nu mai este un dușman;
  • mănânci sănătos și îți place ceea ce mănânci;
  • pentru că ai o greutate normală și te simți bine în pielea ta, vei fi mult mai optimist și încrezător.

Concluzie:

Cel mai mare inamic în curele de slăbire este propria minte, prin așteptări nerealiste și credințe limitative legate de mâncare. Nu poți slăbi 10 kg într-o săptămână și, cu atât mai puțin, nu le poți slăbi și să rămâi sănătos și fericit. Dietele au părți bune sau mai puțin bune (unele chiar deloc, în afară de pierdere de kilograme), dar o cură de slăbire rapidă, cu efecte pe termen lung, durează mai mult de o săptămână. 
De aceea, pentru ca organismul să nu sufere din cauza dietei și să nu îți fie afectată sănătatea, optează pentru o cură de slăbire sănătoasă, echilibrată, armonioasă, care să îți fie stil de viață. Aceasta este soluția pe care ți-o propun, PSIHO-DIETA.

***

Îți dorești să redobândești silueta dorită?

Alege programul PSIHO- DIETA!

Este mai mult decât o cură de slăbire, este un stil de viață.

Iar acum poți achita programul cu plată în rate.

Articole asemănătoare

Cum înlocuiesc pofta de dulce?

Pofta de dulce ascunde multe lipsuri și, din păcate, unele dintre ele sunt emoționale. Dulcele este prietenul din farfurie care ne aduce un strop de fericire de la prima înghițitură. Dar oare așa e? Sunt mulți factori care susțin și

Vezi articol...

Ai găsit piesa lipsă din puzzle-ul slăbitului? 🧠
Dacă nu, sunt aici să te ajut 💜

E-Book Gratuit