Indiferent daca doresti sa iti diminuezi procentul de grasimea corporala sau sa iti imbunatatesti starea de sanatate, astazi iti voi vorbi despre un instrument extrem de puternic si: POSTUL INTERMITENT.
Din experienta personala iti impartasesc faptul ca, eu aplic cu succes postul intermitent in Programele mele de Psiho Dieta [metoda pe care am creat-o pentru schimbarea definitiva a obiceiurile alimentare astfel incat, sa ajungi la greutatea ta optima] iar rezultatele clientilor mei in arderea grasimilor sunt spectaculoase.
Atentie! Nu este vorba despre perioade lungi in care sa stai nemancata, ci despre faptul ca, treptat, incepi sa prelungesti timpul dintre cină și micul dejun, astfel încât corpul tau să se obișnuiască progresiv cu acest program de mese.
Inainte de a-ti povesti despre benefiiciile pe care le poti aduce sanatatii tale daca te folosesti de postul intermitent, da-mi voie sa-ti spun ca acest tip de post a fost demonstrat din punct de vedere stiintific, prin numeroase studii de specialitate, iar beneficiile lui deja nu mai pot fi contestate.
Deși poate părea contraintuitiv, perioadele de repaos digestiv adica „a nu mânca” reprezinta o terapie excelentă de vindecare . De fapt, în mod natural, atunci cand suntem bolnavi, senzatia de foame ne dispare.
La fel se intampla si in cazul animalelor care, instinctiv, atunci cand sunt bolnave, nu mananca. Daca ai copii, cu siguranta stii ca atunci cand sunt bolnavi, cand au febra cand au un disconfort fizic, refuza cu desavarsire sa manance.
Probabil te intrebi de ce se intampla acest lucru, nu? Pentru ca corpul nostru stie instinctiv ce sa faca in orice situatie cu care se confrunta. Atunci cand nu mancam, ne vindecăm la nivel fizic, mental și spiritual și ne regenerăm la nivel celular. Atunci cand nu mananci, corpul tau se repara, se regenereaza, se vindeca.
Sănătatea este holistică, ceea ce înseamnă că corpul, emoțiile, mintea și spiritualitatea sunt conectate . Acumularea de grăsimi excesive nu este sănătoasă și este de obicei cauzată de dezechilibre interne de sănătate, care la rândul lor provin din obiceiuri alimentare nesanatoase.
Atunci cand corpul tau nu se afla in starea de homeostaza (starea de echilibru) cu siguranta si emoțiile, mintea dar si legatura cu sinele tau sunt afectate, de asemenea.
A fi supraponderala sau a fi „durdulie”, „pufoasa” „grasuta” sau orice alte etichete ai mai auzit pana acum se afla in stransa legatura cu predispozitia la diabet, boli de inimă, insomnie, dureri articulare, inflamații, tensiune arterială, colesterol, probleme la nivelul sistemului digestiv, dezechilibre hormonale … Și toate aceste patologii sunt direct legate de ceea ce mâncăm, sau nu mâncăm.
Din pacate, am remarcat faptul ca in constiinta colectiva (in special la femei) exista anumite convingerea, gresite de altfel, ca:
- „este normal sa te ingrasi dupa o anumita varsta” -NU. NU ESTE NORMAL
- „ este normal sa fii plinuta, ca doar ai nascut de 2 ori” -NU. NU ESTE NORMAL.
- „este normal sa nu mai fii atat de sanatoasa dupa X ani” – NU. NU ESTE NORMAL.
- „este normal sa te doara ceva mereu – fie ca e capul, fie ca e stomacul, fie ca sunt articulatiile” – NU. NU ESTE NORMAL.
Dupa cum observi, nu este normal nimic din toate astea. Atata timp cat te ingrijesti si esti constienta ca hrana cu care te alimentezi este primul pas catre conservarea sanatatii tale, nimic din cele de mai sus nu este „normal”.
Daca, de exemplu, dupa o anumita vartsa te-ai ingrasat si nu mai poti reveni la greutatea optima pentru tine, nu este din cauza faptului ca nu mai ai 20 de ani ci 40 sau 50 ci din cauza faptului ca, in organismul exista anumite dezechilibre si metabolismul tau nu mai functioneaza la capacitate maxima. Un organism sanatos are un metabolism care reuseste, dupa fiecare masa, sa realizeze toate procesele interne necesaraii functionarii optime: sa metabolizeze toate alimentele care intra in corp (digestia, asimilarea si hranirea celulara) si sa elimine ce nu mai este folositor.
Asadar, pentru activarea metabolismului si incetinirea procesului de imbatranire celulara, iti recomand sa introduci in practica obiceiurilor tale alimentare, POSTUL INTERMITENT.