Cum și ce mănânci să slăbești repede?

Pierderea de kilograme într-un timp cât mai scurt nu este deloc o sarcină ușoară. Identificarea formulei perfecte, care să asigure slăbirea dorită, energia necesară și o stare emoțională normală poate fi realizată de cele mai multe ori în pași mărunți și cu ajutorul unui nutriționist.

Care sunt cele mai importante recomandări pentru a începe să slăbești?

De aceea, dacă ți-ai propus să obții greutatea ideală print-o dietă, ne-am gândit să-ți oferim mai jos câteva sfaturi și recomandări privind cum și ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos.

Unele rețete de slăbire rapidă sunt pline de recomandări și sfaturi minune, legate de ce și cum să mănânci pentru a pierde un număr record de kilograme într-o săptămână. Însă, ceea ce trebuie să știi înainte să te înhami la un astfel de regim, este că nu orice metodă este potrivită pentru oricine. Și niciun exces – chiar și cel al înfometării – nu este sănătos. 

Pentru a nu risca să produci mai degrabă mai multe probleme, cu multe efecte secundare pentru sănătatea ta, dietele alese trebuie să țină întotdeauna seama de o serie de aspecte. Stilul de viață, metabolismul, puterea de rezistență a organismului, starea psihică și sănătatea în ansamblu sunt printre cele mai importante aspecte.

Nu îți propune în niciun caz să slăbești dacă:

 • suferi de anumite boli cu contraindicații;
 • moralul tău este la pământ;
 • urmează o perioadă foarte solicitantă din viața sau activitatea ta profesională;
 • nu intenționezi să produci și o schimbare generală și în stilul de viață.

Este înfometarea un mod de a slăbi rapid?

Înfometarea nu este niciodată o soluție pentru a slăbi. Pentru a pierde kilograme este mult mai important să îți planifici și să îți controlezi mai bine ce și cât mănânci. Dacă completezi alimentația sănătoasă cu exerciții fizice ușoare și regulate, rezultatele obținute printr-o dietă vor fi mai rapide și mai durabile.

Apelează la un specialist în nutriție când începi o dietă. Sănătatea ta pe termen lung îți va mulțumi

Si nu uita, atunci când vrei să începi o cură de slăbire, fie că ești sănătos sau suferi de afecțiuni știute, treci pe la medicul de familie și pe la un medic sau un terapeut nutriționist. Sunt multe cazuri în care alegerea variantei nepotrivite de slăbire poate crea probleme a căror rezolvare va fi mult mai complicată decât slăbirea.

Cum te ajută un post intermitent 16/8 să slăbești?

Dacă te-ai decis să slăbești, dar să consumi în mare parte toate alimentele cu care ești obișnuit, alegerea unei diete ca post intermitent 16/8 poate fi o soluție bună.

Această metodă de slăbire presupune ca, în fiecare zi, timp de 16 ore, să nu mănânci nimic, iar în restul de 8 ore să poți servi 2, 3 sau mai multe mese și gustări. Astfel, fără a renunța la anumite alimente preferate, doar prin reducerea aportului de calorii, vei reuși să slăbești treptat și sănătos. 

Varianta de slăbire poate fi foarte utilă celor care sunt dispuși să piardă în greutate printr-o organizare mai strictă a meselor și a numărului de calorii. Cu un pic de voință și perseverență, intermittent fasting-ul poate da rezultate foarte bune și de durată.

Prin faptul că se alternează perioade de alimentație normală cu perioade în care se consumă mai puține calorii, organismul nu are de suferit, slăbirea producându-se treptat și sigur.  

Studiile arată că modalitatea duce chiar la declanșarea proceselor numite cetoză și autofagie, care implică o diminuare a celulelor adipoase și un consum al celulelor îmbătrânite. 

Întrucât pierderea în greutate este secondată de regenerarea și refacerea organismului, aceste detalii îi sporesc valoarea și utilitatea.

Cum te ajută dieta keto să slăbești?

Dieta Keto sau ketogenică este o dietă care recomandă reducerea din alimentație a carbohidraților și optarea pentru o alimentație bogată în grăsimi și proteine. Astfel, prin reducerea aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi, organismul intră în starea metabolică numită cetoză. Aceasta duce la transformarea grăsimilor în energie și la reducerea nivelului de zahăr și insulină din sânge, fapt benefic pentru întregul organism.

Există mai multe versiuni de diete keto, dieta keto standard incluzând foarte puțini carbohidrați, proteine moderate și multe grăsimi. Procentele ar trebui să fie în jur de 75% grăsimi, 20% proteine și 5% carbohidrați. Cele mai bune rezultate pot fi obținute printr-o alegere corectă a alimentelor.

Dieta ketogenică este indicată pentru persoanele supraponderale sau care doresc un metabolism mai bun. Este mai puțin potrivită pentru persoanele care suferă de diabet, sportivii de performanță sau persoanele care doresc să își dezvolte masa musculară.

Există numeroase studii clinice care îi dovedesc eficacitatea și este considerată o metodă sănătoasă pentru a slăbi și a pierde în greutate.

Ce se întâmplă când vrei să ții o cură de slăbire rapidă – 10 kg într-o săptămână

Dacă ai neglijat de ceva vreme problema greutății, cu siguranță o astfel de propunere va suna tentant. Varianta aleasă, în anumite condiții și cu anumite rezerve, s-ar putea să dea rezultatele dorite. Dar dacă vrei să fii sigur pe ce faci, merită să te informezi mai bine asupra implicațiilor medicale și să evaluezi mai bine riscurile. Cert este că, o astfel de cură de slăbire, nu va fi cu siguranță una echilibrată.  

Dacă soluția îți este oferită printr-un program de privare îndelungată de alimente și nutrienți esențiali, o pastilă minune sau ore istovitoare de efort fizic și intens la sală, ar trebui să-ți faci mai bine calculele înainte de a începe.

Efectele unui regim drastic și rapid pot fi:

 • înrăutățirea stării de sănătate;
 • nu vei pierde în greutate cât îți dorești;
 • lipsa de rezultate te va descuraja;
 • nu te vei putea ține de program;
 • vei fi nervos și ineficient acasă și la muncă;
 • poți avea stări psihice schimbătoare;
 • vei reveni în scurt timp la greutatea de dinainte.

De aceea, recomandarea este ca, dacă ți-ai propus să slăbești mai mult de 10 kg, să alegi o variantă de scădere în greutate mai lentă și mai sigură, în care odată cu schimbarea de greutate să îți schimbi și stilul de viață. Așa cum prevede și Psiho-Dieta.

O viață mai sănătoasă, cu un regim de odihnă și de muncă echilibrat, cu mese regulate, bogate în alimente cât mai puțin procesate, fructe, legume, nutrienți de bază și timp săptămânal alocat pentru mișcare, va produce întotdeauna efecte pozitive și de durată.

De ce este Psiho-Dieta un regim de slăbire sănătos și echilibrat?

Psiho-Dieta este o metodă de pierdere în greutate care poate fi adaptată în funcție de preferințele, limitele fizice și psihice și de sănătatea fiecărei persoane în parte. Ea se bazează pe un stil de viață sănătos, în care obiceiurile și echilibrul psihic sunt esențiale pentru a obține greutatea dorită și menținerea ei.

Pierderea în greutate nu stă într-o soluție miraculoasă și fantastică, ce produce rezultate în timp record, ci în alegerea unui mod de viață și de alimentație echilibrat și constant. Dacă reușești să schimbi obiceiurile nesănătoase cu cele sănătoase și să le păstrezi pe tot parcursul vieții, nu vei mai avea probleme cu greutatea. Acesta este scopul și miza principală a Psiho-Dietei.

Întotdeauna, în întreg procesul de slăbire și de schimbare a stilului de viață, psihicul joacă un rol esențial. De aceea, dacă vrei să pleci la drum, să ajungi acolo unde ți-ai propus și să păstrezi calea, restabilirea echilibrului emoțional și psihic este esențială în reușita demersului.

Soluția propusă este una cât se poate de avantajoasă. Dacă mănânci ceea ce îți place și îți place ceea ce este sănătos, nu va mai exista niciodată o tensiune cu efecte dramatice!

Dacă ai nevoie de consultanță în nutriție, te pot ajuta cu consultanță personalizată.

Articole asemănătoare

Cum înlocuiesc pofta de dulce?

Pofta de dulce ascunde multe lipsuri și, din păcate, unele dintre ele sunt emoționale. Dulcele este prietenul din farfurie care ne aduce un strop de fericire de la prima înghițitură. Dar oare așa e? Sunt mulți factori care susțin și

Vezi articol...

Ai găsit piesa lipsă din puzzle-ul slăbitului? 🧠
Dacă nu, sunt aici să te ajut 💜

E-Book Gratuit