Migdalele crude: un snack sănătos, încărcat de nutrienți

Migdalele crude constituie un snack nutritiv și sănătos, cu o multitudine de beneficii pentru organism. Încărcate de vitamine și minerale, sunt printre cele mai sănătoase nuci. În stare crudă, acestea conțin grăsimi naturale care, prin procesare termică, se pierd.

Astăzi vă prezentăm câteva din beneficiile consumului de migdale:

  • Migdalele conțin o combinație unică de nutrienți: proteine, fibre și grăsimi monosaturate, plus nutrienți-cheie precum vitamina E și magneziu, benefici pentru menținerea sănătății organismului. Numeroase studii arată faptul că migdalele constituie un snack sănătos, care ajută la menținerea greutății și chiar la pierderea kilogramelor în plus. Un studiu realizat în 2007, pe o durată de 28 de luni, arată că cei care consumă migdale de două ori pe săptămână au cu 31% mai multe șanse să slăbească decât nonconsumatorii.
  • Flavonoidele din coaja migdalelor formează un scut pentru artere și reduc nivelul de proteine C-reactive, sintetizate în ficat în faza acută a inflamațiilor. Migdalele sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar și creșterea abilității organismului de a lupta cu bolile, datorită conținutului ridicat de vitamina E. Cea din urmă este un antioxidant puternic, care elimină efectele negative ale radicalilor liberi din organism. Studiile arată că oamenii care consumă multă vitamina E au cu 30 – 40% mai multe șanse să nu dezvolte boli de inimă.
  • De asemenea, sunt o sursă importantă de nutrienți, care ajută și la dezvoltarea și sănătatea creierului. Consumul regulat de migdale a fost asociat cu un nivel intelectual ridicat. Studiile au arătat că migdalele conțin doi nutrienți vitali pentru creier, riboflavină și L-carnitină, care cresc activitatea cerebrală și a sistemului nervos și ajută la prevenirea bolii Alzheimer.
  • Consumul regulat de migdale poate ajuta la creșterea colesterolului bun (HDL) și reducerea nivelului de colesterol LDL, acest echilibru fiind esențial pentru un organism sănătos.
  • Printre multitudinea de vitamine și minerale, migdalele conțin fosfor, despre care s-a demonstrat că are un impact asupra rezistenței și durabilității oaselor și dinților. De asemenea, fosforul previne afecțiunile care vin odată cu vârsta, precum osteoporoza.
  • Consumul de migdale oferă organismului multă energie, datorită conținutului de riboflavine, magneziu și cupru. Riboflavinele, cunoscute ca vitamina B12, ajută la eliberarea energiei din carbohidrați, în timp ce magneziul și cuprul opresc radicalii liberi din mitocondrie, acolo unde celulele noastre produc energia.

Migdalele se pot consuma ca atare, dar și sub formă de făină, ulei sau unt. Se pot folosi la prepararea laptelui de migdale, dar și în salate, deserturi și chiar smoothie-uri. Voi cum și cât de des consumați migdale?

Sursa foto: Shutterstock

Articole asemănătoare

Cum înlocuiesc pofta de dulce?

Pofta de dulce ascunde multe lipsuri și, din păcate, unele dintre ele sunt emoționale. Dulcele este prietenul din farfurie care ne aduce un strop de fericire de la prima înghițitură. Dar oare așa e? Sunt mulți factori care susțin și

Vezi articol...

E-Book Gratuit