Învață cum să te folosești de cuvinte ca să slăbești.

“La început a fost cuvântul și cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul”. Probabil că te întrebi ce legătură are acest verset din biblie cu felul în care mănânci și felul în care arăți. Hai să îți spun perspectiva mea legată de acest subiect.

Majoritatea femeilor pe care le cunosc și cu care lucrez în programele mele de slăbit Psiho-Dietă se simt captive în corpul lor. Mai corect spus, se simt captive în forma corpului lor. De-a lungul anilor ajung să își urască corpurile, să nu le mai suporte, să le chinuie gândul că orice mănâncă le îngrașă, să se simtă vinovate pentru faptul că nu arată ca în reviste. Ce zici? Îți este cunoscut acest scenariu?

Când îți spun toate aceste lucruri o fac în cunoștință de cauză, deoarece cunosc toate aceste trăiri, pentru că zilnic lucrez cu femei care gândesc și simt în acest mod. Femei care se desconsideră, femei care spun despre ele că nu mai au încredere în corpurile lor, că nu vor mai reveni niciodată la greutatea pe care și-o doresc, că este imposibil, că au o vârstă, că nu se mai simt iubite și valorizate pentru că nu au greutatea pe care și-o doresc.

Motivul pentru care am scris acest articol este pentru că vreau să îți ofer informații valoroase, care te pot ajuta cu adevărat și care te împuternicesc în loc să te doboare. Vreau să te ajut să ieși din caruselul acesta sabotor al gândurilor și cuvintelor pe care ți le repeți ritualic, zi de zi.

Draga mea, atunci când vine vorba despre numărul tău de kilograme și despre forma corpului tău, vreau să te gândești așa: felul în care arăți, numărul de kilograme pe care îl ai exact acum, când citești rândurile scrise de mine, spune ceva despre tine. Spune ceva despre ceea ce se întâmplă în interiorul tău. Faptul că al tău corp și-a făcut rezerve de grăsime e un semn de protecție. La nivel de subconștient, tu te simți protejată și apărată, atât de mediul înconjurător, cât și de gândurile tale. Faptul că corpul tău s-a învelit într-un generos strat de grăsime înseamnă că mintea ta, din dorința de supraviețuire, te-a condus către acolo. Când te gândești la mintea ta, gândește-te că ea are ca OBIECTIV SUPREM SUPRAVIEȚUIREA TA. Și atunci, toate mesajele venite din mediu sau cele pe care ți le spui tu singurică ea le interpretează din această unică perspectivă: te ajută să supraviețuiești.

Hai să îți spun ce îți întreține starea în care ești, dar și ce poți face ca să faci saltul. Să ajungi la cea mai suplă variantă a ta!

Mai întâi, îți propun un exercițiu foarte simplu: mergi la oglindă, uită-te cu atenție la tine și spune-mi ce vezi? Descrie-te! Aș vrea să folosești cât mai multe adjective și să te descrii cu voce tare:

  • Cum ești tu? Cum te vezi?
  • Cum te face asta să te simți?
  • Cum te văd ceilalți?

Majoritatea clientelor mele îmi spun așa: „sunt grasă”, „sunt mare”, „sunt multă”, „mă simt neterminată”, „simt că nu sunt în stare să slăbesc”, „simt că am eșuat”, „nu-mi place ce văd”, „evit să mă uit în oglindă”, „nu-mi place deloc de mine”

Probabil ți se pare normal să îți spui și tu toate lucrurile acestea pentru că asta îți arată oglinda, nu-i așa? Ei, dă-mi voie să îți spun că nu e chiar așa. Sau nu e așa cum știai tu.

Gândește-te la mintea ta ca la un computer extrem de performant, care funcționează și este programat în primul rând cu comenzi vocale și abia apoi cu acțiunile pe care le faci. De fiecare dată când tu îți vorbești, mintea ta aude. Și înregistrează. Și face întocmai. Tot ceea ce rostești și gândești despre tine se transformă pentru mintea ta în comenzi și instrucțiuni clare și precise.

Când spui depre tine: „sunt grasă”, „mă simt ca un balon”, „nu reușesc să slăbesc orice aș face”, aceste cuvinte rămân întipărite la nivel neuronal. În realitate ele sunt, de fapt, COMENZI și INSTRUCȚIUNI. Și nicicând nu te vei putea simți în alt mod decât dacă schimbi cuvintele pe care le folosești despre tine.

Una dintre cele mai mari descoperiri ale neuroștiinței, adică știința care ne învață despre cum funcționează creierul nostru, este faptul că el are o calitate extraordinară, și anume: NEUROPLASTICITATE.

Ce înseamnă asta mai exact? Creierul nostru, adică și al tău și al meu, este modelabil, exact ca o plastelină. Felul în care ești tu acum, în care gândești despre tine și felul în care vezi realitatea se modelează încă din prima zi de viață. Ai preluat din mediu tot ceea ce ți-au spus alții că ești și ai simțit tot ceea ce ți-au spus alții că trebuie să simți, iar tu continui această „lucrare”. Inclusiv felul în care arăți și te vezi atunci când te privești în oglindă este influențat de acest proces.

Vestea bună este că, datorită neuroplasticității creierului, poți schimba amprentele tale la nivel neuronal. Adică, la orice vârstă, datorită neuroplasticității creierului, îți poți modifica căile neuronale formate de-a lungul vieții.

Primul instrument prin care poți face asta este CUVÂNTUL.

Cuvântul acesta pe care îl crezi banal și lipsit de putere are, de fapt, cea mai mare putere asupra minții tale. Depinde doar de tine cum îl folosești. În favoarea sau în defavoarea ta.

Așadar, orice cuvânt rostești cu repetiție determină crearea unor rețele neuronale care, la rândul lor, dacă sunt activate suficient timp, devin atitudine și, în cele din urmă, personalitate. Mai mult decât atât, fiecare atitudine pe care o ai generează, în corpul fizic, anumite substanțe chimice.

De fiecare dată când vorbești cu cineva, dar și cu tine însăți, știi ce se întâmplă? Te auzi! Mintea ta aude tot ceea ce îi spui! Și va face, de fiecare dată, întocmai cum i-ai spus.

Le spun mereu clientelor mele cu care lucrez în Psiho-Dietă: în momentul în care noi două vorbim, tu primești informațiile din partea mea, iar creierul tău le procesează. Partea interesantă este că nu doar tu asculți și procesezi aceste cuvinte, ci și creierul/mintea mea le aude și le procesează.

Puterea cuvintelor pe care ți le spui este nemărginită!

Cuvintele iți pot schimba realitatea și GREUTATEA.

Așadar, dacă îți dorești să slăbești, recomandarea mea pentru tine este să integrezi în activitățile tale zilnice următorul instrument: data viitoare când te privești în oglindă, fii blândă cu tine, vorbește-ți frumos și cu iubire. Nu te mai certa, nu te mai biciui și nu mai folosi cuvinte aspre despre felul în care arăți.

Mergi acum la oglindă, privește-te și rostește cu voce tare cuvintele pe care ți-ar plăcea să le auzi despre tine: „SUNT SUPLĂ”, „ÎMI PLACE DE MINE”, „ARĂT GROZAV”, „ARĂT SENZAȚIONAL”, „MĂ ÎMBRAC CU ORICE TIP DE HAINE ÎMI DORESC”, „MĂ IUBESC”. Și fă asta chiar dacă nu ești (încă) așa, chiar dacă nu te simți (încă) așa, chiar dacă nu crezi (încă) asta despre tine. Știi de ce? Tot neuroștiința ne învață că mintea noastră nu face diferența între REAL și IMAGINAR. Cu alte cuvinte, crede tot ceea ce îi spui. Repetă asta în fiecare zi și rezultatele nu vor întârzia să apară. De la un punct încolo, vei începe să te simți pe măsura cuvintelor împuternicitoare pe care le folosești.

Acesta este unul din instrumentele de bază pe care îl învață, în Psiho-Dietă, toate persoanele cu care lucrez. Dacă simți că ai nevoie de ajutor și vrei să înveți pas cu pas metoda mea de slăbit, te aștept și pe tine să te înscrii la minicursul gratuit „Slăbește fără efort 1 kilogram pe săptămână„.

Pentru a avea acces la minicurs este nevoie să te înscrii aici.

Mi-ar plăcea să îmi împărtășești părerea ta, ce fel de cuvinte folosești atunci când te descrii dar, mai ales, aș vrea să aflu, după ce integrezi zilnic instrumentul despre care ți-am vorbit, cum te face asta să te simți.

Nu uita că procesul de slăbire este o călătorie de întoarcere către tine, de auto-cunoaștere, nu un obiectiv sau un target pe care trebuie să-l bifezi și atât.

Te aștept la minicursul gratuit!

Anca

Articole asemănătoare

Protocol pentru Slăbire și Menținere.

Mâncat Emoțional, Compulsiv, Menopauză și Susținere Post-Operație de Micșorare a Stomacului. La Psiho-Dieta BrainCenter înțelegem că slăbitul nu este doar despre dietă – este despre echilibru mental, emoțional și fizic. Protocolul nostru unic care se implementează într-o perioadă de 2-3

Vezi articol...

Protocolul Menopauză și Perimenopauză

La Psiho-Dieta BrainCenter înțelegem că menopauza și perimenopauza sunt perioade de transformare profundă, însoțite de provocări emoționale, fizice și hormonale. Protocolul nostru unic de 2 sau 3 luni oferă soluții personalizate pentru a gestiona efectele secundare ale acestor schimbări, cum

Vezi articol...

Ce câștigi dacă renunți 21 de zile la zahăr?

Știai că renunțarea la consumul de zahăr timp de 21 de zile îți poate aduce beneficii vizibile pentru sănătate dar și pe cântar? Iată 10 dintre aceste beneficii: 1. Vei pierde în greutate: Reducerea consumului de zahăr duce la scăderea consumului de

Vezi articol...

E-Book Gratuit