Beneficiile și proprietățile turmericului

Turmericul este un condiment ce provine din planta erbacee curcuma longa, înrudită cu ghimbirul. Este un condiment aromat, cu gust neutru (nu este înțepător precum ghimbirul și nu are miros puternic). Este cunoscut ca „șofranul indian” datorită culorii sale galben-portocalii. Turmericul este cel mai cunoscut pentru curry, dar și pentru colorarea muștarului de pe rafturile magazinelor.

Planta de curcuma este folosită în medicina ayurvedică de peste 4.500 de ani pentru proprietățile sale vindecătoare, în tratarea multor afecțiuni. Curcumina, cea care oferă și culoarea turmericului, conține curcuminoide, substanțe active cu proprietăți antioxidante puternice, care apără organismul de bacterii. Studiile arată faptul că acest condiment are proprietăți antiinflamatoare, antitrombotice, antitumorale, antidiabetice și neuroprotectoare. Cercetătorii din întreaga lume au publicat peste 5,000 de studii farmaceutice care demonstrează beneficiile turmericului în tratarea afecțiunilor reumatice, traumatice, datorate sportului, precum și ulcer gastric, sindrom de colon iritat și boala Crohn.

Curcumina ajută la o bună funcționare a creierului și previne riscul de boli cerebrale, cum ar fi depresia sau boala Alzheimer. De asemenea, ajută la întârzirerea multor etape în procesul bolilor cardiovasculare, îmbunătățind funcția mucoasei vaselor de sânge.

Un studiu preliminar realizat de un grup de cercetători italieni în 2015 arată faptul că turmericul poate ajuta în pierderea și menținerea greutății corporale. De asemenea, pe site-ul GreenMedInfo sunt publicate peste 4.000 de studii și articole științifice care vorbesc despre beneficiile turmericului în diverse afecțiuni medicale: o cremă-tratament pentru HPV, tratament pentru depresii și chiar pentru cancer, în special pentru cancerul care apare la sistemul digestiv. Curcumina poate reduce angiogeneza (dezvoltarea de vase de sânge în tumori), metastaza și apariția celulelor canceroase.

Turmericul poate fi folosit în: salate, mâncăruri, sucuri, smoothieuri și deserturi raw vegan.

Articole asemănătoare

Protocol pentru Slăbire și Menținere.

Mâncat Emoțional, Compulsiv, Menopauză și Susținere Post-Operație de Micșorare a Stomacului. La Psiho-Dieta BrainCenter înțelegem că slăbitul nu este doar despre dietă – este despre echilibru mental, emoțional și fizic. Protocolul nostru unic care se implementează într-o perioadă de 2-3

Vezi articol...

Protocolul Menopauză și Perimenopauză

La Psiho-Dieta BrainCenter înțelegem că menopauza și perimenopauza sunt perioade de transformare profundă, însoțite de provocări emoționale, fizice și hormonale. Protocolul nostru unic de 2 sau 3 luni oferă soluții personalizate pentru a gestiona efectele secundare ale acestor schimbări, cum

Vezi articol...

Ce câștigi dacă renunți 21 de zile la zahăr?

Știai că renunțarea la consumul de zahăr timp de 21 de zile îți poate aduce beneficii vizibile pentru sănătate dar și pe cântar? Iată 10 dintre aceste beneficii: 1. Vei pierde în greutate: Reducerea consumului de zahăr duce la scăderea consumului de

Vezi articol...

E-Book Gratuit