Telefon:

BLOG

Efectele surprinzătoare ale ghimbirului

Ghimbirul este o plantă medicinală cu o istorie de mai bine de 5,000 de ani. Indienii și chinezii foloseau rădăcina de ghimbir încă din Antichitate ca energizant și pentru a trata bolile comune. În secolul 1, ghimbirul a fost adus de negustorii indieni în zona Mediteraneană și astfel a devenit foarte popular la romani.

Ghimbirul face parte din aceeași familie de plante cu turmericul și cardamomul însă are proprietăți particulare. Mirosul și gustul caracteristice sunt date de un amestec de uleiuri volatile (gingerol, cineol, elemen și curcumen) care au efecte calmante pentru tractul intestinal și funcționează ca analgezice, sedative și antibacteriene. Studiile au arătat că gingerolul poate inhiba creșterea celulelor canceroase în cancerul ovarian.

În 100 de grame de rădăcină proaspătă de ghimbir sunt 347 kcal, din care 5.9 grame de grăsimi, 70.8 grame de carbohidrați și 9.1 grame de proteine. Ghimbirul este bogat în vitamine (B3, C și D) și minerale (potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu).

Printre proprietățile terapeutice ale ghimbirului amintim calmarea durerilor abdominale și a inflamațiilor gâtului, tratarea sinuzitelor și eliminarea mucozităților. Ceaiul de ghimbir ameliorează starea de greață și vomă, favorizând secreția bilei și are efecte excelente în combaterea răcelilor de sezon. În plus, este un aliat perfect în arderea kilogramelor în plus.

GhimbirGhimbirul menține sănătatea articulaţiilor, prevenind artrita reumatoidă. Substanţele pe care le conține controlează enzimele COX-1 şi COX-2 care sunt responsabile de apariţia inflamaţiilor. Atenție însă la asocierea ghimbirului cu medicamente non-steoridiene, deoarece există un risc crescut de sângerări şi alte efecte adverse.

Nu în ultimul rând, ghimbirul este un excelent tonic care te ajută să scapi de stres. Datorită efectului puternic energizant, nu este recomandat să se consume seara, iar consumat în exces poate provoca sindromul de gură uscată, greață sau hiperaciditate gastrică.

Ghimbirul se poate consuma crud (in salate), sub forma de ceai sau sub forma de suc. Sucul de ghimbir stors prin presare la rece se poate comanda/ servi in fiecare zi la RawCoco. Comanda se poate plasa aici.

Sursa foto: Shutterstock

RECOMANDARILE MELE

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre [yikes-mailchimp form="2"] Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 Anca Alungulesei Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco [yikes-mailchimp form="1"]

Privacy Policy Settings