Telefon:

Anca Alungulesei

CETOZA NUTRITIONALA IN PSIHO-DIETA

Poate nu stiai, dar corpul tau functioneaza exact ca o masina. Pentru a merge si inainta are nevoie de combustibil, adica de energie. Inainte de toate vreau sa stii ca, corpul tău functioneaza ca o „masina hibrid” care are potențialul de a fi alimentat de două surse de combustibil diferite. GLUCOZA si GRASIMI.

Ce se intampla in corpul tau cand atunci sursa principala de energie este glucoza?

Pe măsură ce consumam carbohidrati, acestia sunt descompuși în glucoza. Ca răspuns la acest lucru, pancreasul produce insulina. Si unul din rolurile insulinei este sa se leage de moleculele de glucoză si sa transporte glucoza către peretele celular.

Acum, te rog sa iti imagineazi peretele celular ca fiind pe o cutie incuiata. Ca sa patrunzi in cutia inchisa ai nevoie de o cheie, nu? Insulina este tocmai CHEIA care deschide celula. Ea bate pur si simplu in peretele celulei și celula va răspunde automat la insulină deschizand membrana celulara si permițând glucozei să pătrundă în interiorul ei.

Glucoza, odată ajunsa in interiorul celulelor intalneste acolo cu mitocondriile care reprezinta centrala de energie a organsimului. Ca o paranteza iti spunca, mitocondriile sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra deoarece, cu cât avem mai multe mitocondrii la nivel celular, cu atât este mai sănătos corpul.

Asadar, hai sa vedem ce fac mitocondriile. Rolul lor este să absoarbă glucoza și să o transforme în ADENOZIN TRIFOSFAT sau ATP.

Asadar, ATP devine sursa de energie pentru întregul corp. Insa in acest proces de conversie a glucozei in ATP, există o cantitate semnificativă de daune provocate de radicalii liberi în organism. Aceste daune sunt responsabile de atat de imbolnavirea celulelara cat și de îmbătrânirea prematură. Deci cu cat aducem mai multi antioxidanți in dieta, acest lucru reuseste sa compenseaze procesul care se intampla în organism prin deteriorarea radicalilor liberi.

Ce se intampla in corpul tau atunci cand treci pe sursa alternativa de energie?

Adica GRASIME in loc de GLUCOZA?

Corpul se mută pe sursa alternativă de combustibil, in momentul in care el nu mai poate obtine suficient ATP pentru energie. Acela este momentul cand organismul merge în mod natural la o fază numită adaptare la grăsime.

Corpul va cauta, in mod natural, o a doua sursă de combustibil și se va duce la grăsimea stocată sau la grăsimea alimentară, pe care o va colecta si o va conduce in ficat, unde este transformata în corpuri cetonice.

Diferenta intre sursa de energie GLUCOZA si sursa de energie GRASIME este ca cetonele nu necesită insulină la fel ca glucoza pentru a penetra peretele celular. Cu alte cuvinte, cetonele sunt capabile să pătrundă singure prin peretele celulelor. Apoi ele unt absorbite de catre mitocondrii, iar mitocondriile transforma cetonele in adenozin trifosfat sau în acel ATP efectuand, astfel, alimentarea corpului cu energie.

 BENEFICII ALE PRODUCTIEI DE CETONE PENTRU ENERGIE 

  • Unul dintre principalele beneficii ale acestui proces este că există daune minime cauzate de radicalii liberi in procesul de conversie fata de cantitatea mare de radicali liberi generati de conversia glucozei in energie. Atunci când ai mai puține daune cauzate de radicalii liberi, ce crezi că se întâmplă? Corpul este capabil să facă mult mai multă vindecare și reparare a celulelor nesănătoase în celule sănătoase
  • Un alt beneficii este că, creierul iubește cetonele. Creierul tău, imediat ce apar aceste cetone, va experimenta o claritate mentală pe care nu ai experimentat-o până acum.

Insa, in momentul in care grasimea devine principala sursa de energie si corpul tau incepe sa produca cetone are loc, de fapt, un proces mult mai amplu. Corpul intra intr-o stare de schimbare metabolică naturală, normală și sănătoasă. Aceasta schimbare metabolica poarta numele de CETOZA NUTRITIONALA.

Apropo, stiai ca bebelușii se nasc în cetoză nutritionala iar laptele matern este o masă ketogenică? Cu siguranta natura este mult mai desteapta decat continuam noi sa credem:)

Cum se face trecerea de la sursa principala de energie -GLUCOZA

Catre sursa alternativa de energie -GRASIMEA?

Prin reducerea cantitatii de carbohidrați din dieta ta  pana la un maxim de 5%. In programul de Psiho Dieta beneficiezi de tot suportul meu pentru conducerea corpului in cetoza nutritionala, astfel incat sa faci poti trecere natural si in siguranta si sa te indrepti cu pasi repezi spre greutatea optima pentru tine.

Starea de cetoza nutritionala este un instrument valoros pentru stil de viata sanatos, instrument pe care il poti folosi cu succes atat pentru a preveni imbatranirea prematura si a-ti conserva sanatatea pe temen lung cat si pentru o slabire sanatoasa dar si gestionarea ulterioara a greutății.

Sunt convisa ca orice persoana care isi doreste sa piarda in greutate, vrea ca rezultatele obtinute sa fie permanente, nu-i asa?

RECOMANDARILE MELE

Copyright © 2013 - 2022 Anca Alungulesei Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco [yikes-mailchimp form="1"]

Privacy Policy Settings