Telefon:

BLOG

Ce sunt alimentele terapeutice si cum ne îmbunatatesc calitatea vietii

Ştiai că alimentele terapeutice ne îmbunătăţesc calitatea vieţii şi ne fac viaţa mai uşoară? Ştiai că, pastrarea unei stari optime de sanatate vine din natura si se continua in bucatarie? Iti voi explica in randurile ce urmeaza ce vreau sa spun cu asta dar, mai ales, de ce este important sa iti transformi bucataria, dintr-una obisnuita,  intr-o bucatarie terapeutica.

Tendinţa actuală în ceea ce priveşte partea de alimentaţie, de nutriţie este aceea de a fi siguri că ne asigurăm necesarul zilnic de nutrienţi, vitamine minerale, enzime. Se pare că, usor-usor începem să ieşim din zona “caloriilor”. Adică nu mai suntem chiar atât de preocupaţi de câte calorii are un anumit aliment ci de câţi nutrienţi are. Sau aşa ar trebui să gândim.
Vreau să-ţi adresez o întrebare: Faptul că încerci prin orice mijloace să îţi asiguri necesarul zilnic de calciu, magneziu, vitamina A, E sau C nu înseamnă că organismul tău reuşeşte obligatoriu să le şi proceseze şi să le asimileze.

In traducere, INGESTIA nu este acelaşi lucru cu ASIMILAREA.

Mai departe, aş vrea sa merg ceva mai profund cu investigaţia:

  • Dacă totuşi le asimilezi, oare chiar reuşeşte organismul tău să le şi utilizeze?
  • Dar dacă le asimilează şi le utilizează, reuşeşte oare să elimine rezidurile rezultate în urma tuturor acestor procese?

Şi iată cum, de la o simplă întrebare care pare banală la început au apărut şi mai multe întrebări. Atunci, probabil te întrebi, cine îţi poate garanta faptul că organismul tău îndeplineşte cu succes toate aceste procese. Dacă faci parte din categoria persoanelor care au nevoie de negru pe alb ca să crezi, atunci cu siguranţă îmi vei răspunde că îţi faci analizele de sânge şi gata. Ai aflat răspunsul. Dacă însă faci parte din categoria persoanelor intuitive care sunt atente la corpul lor şi simt când ceva e în neregulă, atunci ştii cu siguranţă când ceva nu funcţionează. Şi asta pentru simplul motiv că Natura face ca totul să funcţioneze la modul ideal. Adică perfect.

images (2)Ce te faci însă dacă ai răspuns acestor întrebări, indiferent din ce categorie faci parte şi răspunsul este: corpul meu nu digeră alimentele în mod corespunzător, nu le asimilează aşa cum trebuie, nu le utilizează şi, implicit, nu elimină rezidurile.
Adică ce facem în acest punct? Stam si asteptam? NU. Trebuie să luăm iniţiativa şi să facem ceva în sensul ăsta. Adică nu stăm cu mâinile în sân şi aşteptăm să se regleze totul de la sine sau, cum sunt majoritatea cazurilor, nu stăm să ne obişnuim cu această situaţie. Trebuie sa gasim SOLUTII. Iar solutia vine de la alimentele crude, alimentele germinate si cele fermentate.

Vreau să iti spun, căci poate că nu ştiai sau nu ti-ai pus problema, că durerile frecvente de cap nu reprezintă normalitatea, un tranzit intestinal lent iarăşi nu este un lucru normal, gazele şi crampele nu trebuie să devină obişnuinţă, coşurile şi acneea după o anumită vârstă nu au ce sa caute pe pielea noastră, somnolenţa după masă şi lipsa de energie iarăşi nu sunt o stare cu care trebuie să ne obişnuim. Şi lista poate continua. Toate acestea sunt doar semnele unui organism care nu-şi îndeplineşte sarcinile aşa cum trebuie si care are nevoie de ajutor.

Bineînţeles că acum te vei întreba: De ce? De ce se întâmplă toate aceste lucruri deşi aparent, eu fac lucrurile ca la carte? Răspunsul este în tranzitul intestinal şi în colon. Da, ai auzit bine. Acea parte a corpului pe care nu o vezi şi care nici nu prea te interesează cum arată este “vinovată” pentru toate aceste stări. “Creierul din stomac” este răspunzător pentru toate aceste aspecte.

Ei, acum că ştim acest lucru, ce este de făcut? Ce soluţii avem? Primul pas pentru îmbunătăţirea tranzitului este să refacem flora intestinală (iarăşi un lucru abstract), să ne repopulăm colonul cu bacterii prietenoase. Iar pentru asta trebuie să alegem alimente care sunt capabile să facă acest lucru: în afară de hrana sănătoasă plină de enzime, mai avem nevoie de probiotice, de prebiotice deci de alimentele fermentate, germeni şi vlăstari, alge marine, plantele medicinale, uleiurile esenţiale.
vlastari

Probioticele sunt bacteriile prietenoase, care sunt responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoase din colon.
Prebioticele sunt ingrediente alimentare care, atunci când sunt ingerate, ajută la dezvoltarea bacteriilor “bune” din intestin. Aceste alimente conţin zaharuri prebiotice, care constituie o sursă de hrană pentru aceste tipuri de bacterii. În plus, ele curăţă colonul de toxine şi de microbii ce provoacă infecţii. Prebioticele sunt bacteriile prietenoase responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoasă din colon.

Pe curand,

Anca

RECOMANDARILE MELE

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre [yikes-mailchimp form="2"] Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 Anca Alungulesei Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco [yikes-mailchimp form="1"]

Privacy Policy Settings