Morcovii sunt gustoşi, sănătoşi și au grijă de sistemul nostru imunitar. Dar știați că pot fi un remediu excelent pentru prevenirea si tratarea enervantelor răceli care ne dau de furcă în special în anotimpul rece?
Morcovul este o legumă foarte hrănitoare, datorită conţinutului său mare de antioxidanţi, beta caroten dar și numeroase vitamine si minerale, în special vitamina A. Conține niveluri sănătoase de minerale precum cupru, calciu, potasiu, magneziu și fosfor.
Va amintesc, de asemenea, că morcovul este depurativ, diuretic, digestiv, antiseptic, revigorant și remineralizant.
Un alt aspect important pe care trebuie să-l ştim este că toate componentele esențiale ale morcovului sunt foarte bune pentru creșterea apărării sistemului nostru imunitar. De aceea mulți medicii îl recomandă spre a fi consumat în special în momentele în care suntem predispuşi la răceli și gripe.
Morcovii conţin fitosteroli, elemente care blochează absorbţia de colesterol și ajută la purificarea sângelui. Consumul de morcovi favorizează formarea de celule roşii din sânge datorită conţinutului ridicat de fier și cupru. Sunt mari aliați în dietele de slăbit pentru că ne satură și ne oferă multă fibră. Sunt pur și simplu minunaţi!
Morcovul poate fi utilizat atât intern cât și extern, sub formă de măști de față. După cum știți, morcovi sunt minunaţi și pentru că au grijă de ochii și pielea noastră. Prin urmare, este foarte la îndemână să ne preparăm în casă măşti pentru față cu acestă excelentă legumă.
Sursa foto: www.livestrong.com
Punem la fiert un morcov spălat și curăţat. Cand este fiert, îl pisăm cu o furculiţă și lăsăm să se răcească pasta obţinută. Când este rece o întindem pe toată fața dar și pe gât. Lăsăm timp de 20 de minute să acţioneze și apoi îndepărtăm cu apă călduţă. Este foarte uşor de făcut însă cel mai important este faptul că, efectele sunt foarte benefice pentru piele. La pasta obţinută se poate adăuga o lingură de ulei de măsline. Oferim pielii mai multi antioxidanţi și tenul devine catifelat și perfect hidratat.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.