Telefon:

BLOG

Ananasul și remediile sale miraculoase pentru organism

Ananasul este originar din America Tropicala si este renumit pentru calităţile sale diuretice. Ajuta la arderea grăsimilor din organism, lupta impotriva obezitatii deci, ne ajuta sa slăbim. Mai mult decat atât, fibra din ananas luptă împotriva. De asemenea, consumul de ananasul ajuta la scaderea colesterolului rau.

Ananasul conține fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, proteine, fibre, zaharuri, vitamina A, Bl, B2, B6, B3, C, apă, carbohidrați, grăsimi, celuloză, potasiu, magneziu, sulf, clor, iod, acid malic și citric, acid folic; zaharuri naturale și bromelaina.

Bromelaina este remarcata pentru activitatea sa proteolitica, adică ajuta la descompunerea prin digestie a proteinelor în aminoacizi. Atunci când se consuma pe stomacul gol, ananasul are proprietăţi antiinflamatorii. Bromelina este o substanță cu aplicații medicale si se gaseste atât in ananas cat si in tulpina acestuia. Este utilizata pe scară largă în bolile respiratorii, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, în special în nas și sinusuri.

Eficacitatea sa este dovedita prin faptul ca sucul de ananas proaspăt ar putea înlocui sucul gastric. Are rezultate excelente în tratamentul artritei reumatice și accelerează repararea ţesuturilor, în caz de vânătăi.

Sarurile minerale, printre care calciul, fierul si fosforul, combinate cu acidul citric și acidul malic pe care-l gasim in ananas, ajuta la revitalizarea structurii osoase a copiilor și, de asemenea, ajuta la albirea dinţilor. Acest fruct acționează, de asemenea, ca un agent de dezumflare intestinala, ajutând la ameliorarea simptomelor provocate de ulcer.

Consumul de ananas este recomandat in cazul pietrelor la rinichi, hipertensiune arterială, constipație, epuizare mentală și pierderi de memorie.

Întrebuințări ale ananasului:

  • Remediu pentru tratarea Litiazei biliare (calculii biliari). Suc de ananas amestecat cu o linguriţa de ulei de măsline se agită puternic. Se consuma dimineața și seara, este un remediu eficient împotriva calculilor biliari.
  • Remediu pentru a calma infecții ale laringelui, faringelui, gura, bronşită, răceli: Gargara cu suc ananas și se bea suc de ananas stors prin presare la rece la fiecare două ore.
  • Remediu pentru a elimina paraziţii intestinali. Adaugaţi jumătate de ananas într-un borcan de 2 litri. Turnaţi peste el apa fiarta. Lăsaţi sa se răcească. Strecurat ceaiul si beţi pana la 4 cesti pe zi între mese, pe stomacul gol pentru a elimina un număr cat mai mare de paraziti intestinali.
  • Remediu pentru veruci (negi) si bătături. O bucată de coaja de ananas se aplica, cu partea cărnoasă, peste neg sau bătătură. Se lipeşte un leucoplast peste si se lasă peste noapte. Dimineaţa se îndepărtează și se spală cu apă zona afectata. Uneori trebuie sa repetaţi acţiunea de mai multe ori.
  • Remediu pentru tenul gras. Frecaţi o felie de ananas coapta pe pielea fetei de mai multe ori pe săptămână. Acest remediu nu numai neutralizează acizii grași, dar curata, de asemenea, orice strat de grăsime care poate fi la suprafață.

Recomandari:

Atunci când cumpăraţi un ananas alegeţi-l pe cel cu aspect proaspăt și culoare strălucitoare. Evitați cele de culoare albicioasa sau decolorate.

Nu este recomandat sa consumaţi ananas dacă nu este complet copt pentru ca o sa va lase in gura o savoare ciudata. Acest lucru se datorează faptului că nu este destul de copt si conține concentrații mari de acid citric și acid oxalic care, împreună, ne lăsa aceasta senzaţie ciudata in gura. Aşa ca, pentru a va putea bucura pe deplin de beneficiile acestui fruct atât de valoros pentru organismul nostru, după ce îl cumpărăm daca nu este copt îl lăsăm la temperatura camerei câteva zile si abia atunci îl putem consuma.

Atentie însă: proprietăţile anticoagulante ale ananasului poate reprezenta un risc pentru pacienţii care iau aspirina sau medicamente anticoagulante.

Sursa foto: Shutterstock

RECOMANDARILE MELE

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre [yikes-mailchimp form="2"] Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 Anca Alungulesei Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco [yikes-mailchimp form="1"]

Privacy Policy Settings